Η τέχνη της Συγγνώμης



Με αφορμή την ανάκληση εκατομμυρίων αυτοκινήτων, ο διευθυντής της Toyota Ακίο Τογιόντα ζήτησε συγγνώμη την περασμένη εβδομάδα και ανακοίνωσε τη σύσταση τεχνικής επιτροπής, με τη συμμετοχή και εξωτερικών ειδημόνων, η οποία θα ασχοληθεί με την βελτίωση της ποιότητας των αυτοκινήτων.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ Γαλλ. Πρακτορείο

Σοκαριστική εικόνα...

Μπροστά σε εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων, ο διευθυντής της μεγαλύτερης (βάσει πωλήσεων) αυτοκινητοβιομηχανίας του κόσμου ζητάει συγγνώμη. Δεν ξέρω σε ποιο βαθμό την εννοεί ή αν είναι αποτέλεσμα "πιέσεων από τους μετόχους", γαρνιρισμένο με ιαπωνικό φολκλόρ.

Είναι ο απόλυτος τρόπος να ζητήσεις συγγνώμη. Σιωπή και σκύψιμο του κεφαλιού ως ένδειξη της κατανόησης του σφάλματος, το οποίο διεπράχθη. Άβολο, δύσκολο γι΄αυτό και σπάνιο. Αναρωτιέμαι αν θα έχω το θάρρος να το πράξω κάποτε κι εγώ. Αναρωτιέμαι αν κάποιος θα είχε κάποτε το θάρρος να ζητήσει μία τέτοια συγγνώμη από έναν άνθρωπο, μία κοινωνία ή έναν λαό...

Just wondering...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Σπουδές Διοίκησης Επιχειρήσεων στην ΑΣΟΕΕ, 7 χρόνια εργασίας στο εξωτερικό σε Compaq, Siemens (ωχ), Romtelecom, Αrmentel (διπλό ωχ). Τραυματισμένος από την παρουσία μου στις ΗΠΑ την 9/11 και αργότερα κοντά στον τυφώνα Κατρίνα ακολούθησε λυτρωτικό μεταπτυχιακό στην Διεθνή Ασφάλεια στο American Military University και τελικώς επιστροφή στα πάτρια εδάφη. Επί του παρόντος αναλυτής στο ΙΣΤΑΜΕ, αρθρογράφος στο Hellenic Nexus και τεμπέλης blogger.
"Though seeing, they do not see;
though hearing, they do not hear or understand...
...You will be ever hearing but never understanding;
you will be ever seeing but never perceiving".

Matthew 13:13-14